Proiect Fonduri Europene

          Descrierea proiectului: ”MODERNIZARE SI EXTINDERE IMOBIL P (CORP C1) CU SCHIMBARE DE DESTINATIE IN UNITATE TURISTICA TIP PENSIUNE,DESFIINTARE CLADIRI ANEXA (C2,C3,C4), SISTEMATIZARE SI IMPREJMUIRE TEREN”

Denumirea beneficiarului: TATIANA POLIS SRL; Codul SMIS: 103688

Scopul  si obiectivele specifice: Obiectivul general, indeplinit la finalul perioadei de implementare, a fost reprezentant de diversificarea activitatii si cresterea competitivitatii in domeniul turismului (COD CAEN vizat de investitie 5520 „Facilitati de cazare pentru vacante si perioade de scurta durata”), executarea de lucrari de constructie, achizitia de echipamente si achizitia de dotari specifice structurilor de cazare.

Obiectivele specifice:

Obiectiv specific nr.1: Infiintare pensiune turistica cu 12 camere prin modernizaea si transformarea imobilului parter (corp C1) cu schimbare de destinatie in unitate turistica tip pensiune, desfintare cladiri anexa (C2, C3, C4), sistematizare si imprejmuire teren, inclusiv dotarea pensiunii cu echipamente, mobilier si echipamente specifice obtinerii unei economii de energie, sisteme ce utilizeaza surse regenerabile de energie

               Obiectiv specific nr.2: Aplicarea masurilor de imbunatatire a calitatii mediului si a cresterii eficientei energetice  prin:

      • Utilizarea surselor regenerabile de energie
      • Minimizarea deseurilor generate la sursa si cresterea gradului de recuperare si reciclare a deseurilor

                Obiectiv specific nr.3: Crearea de locuri noi de munca si asigurarea egalitatii de sanse si tratament prin:

  • Adaptarea infrastructurii si echipamentelor achizitionate in cadrul proiectului pentru accesul si operarea de catre persoanele cu dizabilitati
  • Crearea de locuri de munca si mentinerea acestora pe intreaga perioada de monitorizare a proiectului (5 persoane, din care 2 femei, 2 barbati, 1 defavorizata
  • Angajarea de persoane din categorii defavorizate (1 persoana)

Rezultatele: La finalul implementarii proiectului au fost atinse urmatoarele rezultate: Executarea lucrarilor de constructii cu scopul infiintarii si transformarii imobilului ce face obiectul prezentei cereri de finantare in pensiune turistica 3 stele "Piscul Cainelui" cu 12 camere; Achizitie de panouri solare/fotovoltaice - eficienta energetica; Cresterea incluziunii sociale prin imbunatatirea conditiilor de viata prin crearea de locuri de munca, adaptarea infrastructurii si a echipamentelor pentru persoanele cu dizabilitati, incurajand incluziunea sociala, prin adaptarea constructiei si mobilierului unei camere din cadrul pensiunii pentru persoanele cu dizabilitati si crearea a 5 locuri de munca (inclusiv locuri de munca pentru persoane din categorii defavorizate).

Perioada de implementare: Perioada de implementare a proiectului a fost de 44 de luni, respectiv intre 01/05/2016 si 31/12/2019. Locul de implementare este in localitatea Sinaia, Str. Piscul Cainelui, Nr. 5, Judetul Prahova.

Valoarea totală a proiectului(defalcată în contribuţia UE şi contribuţia naţională): valoarea totală a proiectului a fost de 1.622.916,50 Lei, cu o valoare nerambursabila de 891.680,00 Lei, din care 757.928,00 Lei reprezinta valoarea contributiei europene (FEDR) si 133.752,00 Lei contributia din bugetul national.  

Impactul proiectului la nivel local/ regional consta in efectele benefice pe care realizarea acestei investitii le are asupra economiei locale prin contribuirea la diminuarea somajului prin faptul ca au fost create 5 locuri noi de munca ca urmare a implementarii proiectului. De asemenea, dezvoltarea societatii constituie si o sursa sigura de venituri pentru bugetul local, pentru bugetul general consolidat, dar si un sprijin pentru cresterea atractivitatii economice a zonei care va putea atrage noi investitori si accelerarea dezvoltarii economice a Judetului Prahova. 

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi 

https://www.fonduri-ue.ro/

Investim în viitorul tău!

Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională
prin Programul Operaţional Regional 2014-2020

  Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.

www.inforegio.ro | facebook.com/inforegio.ro

Pentru a vizualiza documentul in format digital puteti accesa acest link